Recycling….

Numera har forskare konstaterat att tiden inte existerar på det sätt som vi är vana att se den… Egentligen finns det ingen så kallad tid, eller man kan säga att alla tider existerar på samma gång. Svårt att tänka sig eller hur!

Om nu inte tiden existerar så är det väl bäst att leva i nuet. Det som varit finns inte längre, alltså kan vi släppa det som varit, det som plågat oss, gamla minnen som kanske gnager, gamla förhållningssätt som vi lärt oss under barndomen, under skoltiden och som vuxna.

Man skulle kunna säga att vi människor lär oss att leva andras liv och att inte lyssna till våra egna hjärtan, vi lär oss att anpassa oss till alla möjliga situationer och människor. Det är vad barn lär sig för att passa in. Men på det sättet är vi egentligen inte oss själva, vi lever andras liv, som andra vill att vi ska leva.

Om nu endast nuet finns, är det bara att ta till sig detta faktum och leva NU! Det är ingen ide att minnas oförrätter, svåra stunder och annat som hänt tidigare och fortsatt plåga oss. Lev idag i enlighet med ditt hjärta, morgondagen finns inte heller förrän imorgon och då är det det nuet vi ska leva då.

Jesus sa: (Matteus 6:28 ff) ”… bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen … Se på himmelens fåglar , de sår inte, skördar inte och samlar inte i ladorna … se på liljorna på marken hur de växer de arbetar inte och spinner inte etc. … Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. var dag har nog av sin egen plåga.”

Det är mycket viktigt att leva i nuet, att släppa det förflutna och leva dag för dag genom att lyssna till hjärtat. Det är dags att hjärtat blir din chef och och att du släpper det förflutna och slutar oroa dig för morgondagen.

I kärlek /Anna

Share This:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>